Owoce pod kruszonką

Składniki:

– 150g twardego masła

– 1 i 1/3szkl mąki pszennej tortowej

– 6 łyżek cukru trzcinowego

– 3 jabłka

– 4 śliwki

– szczypta cynamonu

– szczypta cukru wanilinowego

Wykonanie:

1) Z masła, mąki, cukru trzcinowego i cukru wanilinowego robimy kruszonkę.

2) Jabłka i śliwki obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Dodajemy szczyptę cynamonu. Mieszamy.

3) Foremki żaroodporne smarujemy masłem i nakładamy do nich owoce. Całość posypujemy  obficie kruszoną.

4) Pieczemy w temp. 175 stopni C bez termoobiegu przez ok. 40 min do zarumienienia się kruszonki.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *