Kuchnia śląska

Też uważacie, że przepisy babci i mamy są najlepsze na świecie?

Sprawdzone od pokoleń receptury, porady kulinarne, smaki dzieciństwa…

Dziś pokażę Wam książkę z takimi właśnie przepisami kuchni śląskiej.

Racuszki serowe, pampuchy, łazanki, torcik z kapustą, czy prażuchy – to tylko niektóre z potraw, które przygotujecie przy jej pomocy.

Książka jest podzielona na rozdziały. Są m.in. potrawy z sera, jajek, kaszy, ziemniaków, dania z nasion strączkowych.

Na końcu ksiażki jest sporo miejsca na własne przepisy.

Jest tu też kuchenny przelicznik wag oraz przydatne porady.

Ja jeden przepis mam już wypróbowany. I to dwa razy! Placuszki serowe okazały się przepyszne. (Delikatnie go urozmaiciłam dodając trochę cukru wanilinowego i soli.)

A tak się prezentują placuszki serowe w pełnej okazałości! 🙂

Tytuł: “Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki”

Autor: Justyna Bielecka

Objętość: 264strony, oprawa miękka

Format: 171x 281mm

 oraz inne ciekawe propozycje od Wydawnictwa Jedność znajdziecie TUTAJ.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *